Χανιά: 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις στις διακοπές σου

Χανιά: 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις στις διακοπές σου

Blog Τουρισμός
Πηγή κεντρικής εικόνας: protothema.gr
Γράφει η Ιωάννα Κ.

 

Η Κρήτη έχει πολλά όμορφα τοπία και, ενώ οι τουρίστες συνηθίζουν να γυρίζουν πολλά μέρη της, πρέπει να δώσουμε και τη σημασία που τους αξίζει στα όμορφα Χανιά. Αυτή η πόλη είναι μία από τις αγαπημένες των επισκεπτών όσο και των κατοίκων της. Δεν είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, αλλά πολλοί λένε ότι είναι η πιο όμορφη. Τι μπορείς όμως να κάνεις όταν αποφασίσεις να επισκεφτείς τα γραφικά Χανιά;

Περπάτησε το Παλιό Ενετικό Λιμάνι

Στο κέντρο των Χανίων, θα βρεις το Ενετικό Λιμάνι. Φημισμένο ως η πιο τουριστική περιοχή της πόλης, το Ενετικό Λιμάνι είναι ένα φοβερό μέρος να περπατήσεις, να πιεις τον καφέ σου αλλά και να φας. Περπατώντας τον δρόμο που οδηγεί στο Ενετικό Λιμάνι, ο επισκέπτης καταφέρνει όχι μόνο να παρατηρήσει την ομορφιά του λιμανιού, αλλά και να ψωνίσει, να φωτογραφηθεί, ακόμη και να αράξει στα κοντινά μαγαζιά της περιοχής!

Περπάτησε το Παλιό Ενετικό Λιμάνι
Πηγή εικόνας: https://www.newsbeast.gr/

 

Επισκέψου το Μουσείο Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Είσαι φίλαθλος και σου αρέσει το ποδόσφαιρο; Τότε αυτό δεν πρέπει να το χάσεις! Στα Χανιά της Κρήτης, υπάρχει το Μουσείο Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, το οποίο έχει δωρεάν είσοδο. Το μουσείο μπορεί να σου προσφέρει περισσότερες γνώσεις για το αγαπημένο σου άθλημα, ή αν είσαι πολύ φανατικός, να σε κάνει να αναπολήσεις όλες τις νίκες που έχουν πάρει οι ομάδες! Ο επισκέπτης των Χανίων, που θα πάρει τον χρόνο να δει το Μουσείο Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, θα έχει πρόσβαση σε πάνω από δύο χιλιάδες εκθέματα και τετρακόσιες φανέλες εθνικών ομάδων.

Επισκέψου το Μουσείο Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου
Πηγή εικόνας: https://www.thisiscrete.gr/gr/museums/national-greek-football-museum-92

Πήγαινε στο Φαράγγι Τοπολίων

Αν έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς τα Χανιά, δεν πρέπει να παραλείψεις να δεις τη φυσική ομορφιά της Κρήτης. Από αυτό το φαράγγι διέρχεται ο ποταμός Τυφλός που πηγάζει από το όρος Δίκαιος. Το φαράγγι Τοπολίων είναι ένας προορισμός που θα σε κάνει να θαυμάσεις τη φυσική του μαγεία. Από κατακόρυφους και ψηλούς βράχους μέχρι και μυθικές ιστορίες για τις νεράιδες που κατοικούν εκεί, το Φαράγγι Τοπολίων δεν πρέπει να λείψει από το πρόγραμμα σου κατά την επίσκεψή σου στα Χανιά!

Πήγαινε στο Φαράγγι Τοπολίων
Πηγή εικόνας: https://www.cretanbeaches.com

 

Κάνε μία στάση στο Minoan’s World The 9D Experience

Απευθυνόμενο σε μικρούς και μεγάλους, το Minoan’s World The 9D Experience είναι ένα εξειδικευμένο μουσείο που σου μαθαίνει τις ιστορίες του μινωικού πολιτισμού μέσα από μία μοναδική διαδραστική εμπειρία! Αν και ο χρόνος επίσκεψης είναι σχετικά μικρός και το πρόγραμμα συγκεκριμένο, αυτό το μουσείο προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο μάθησης του μινωικού πολιτισμού που σου κρατά το ενδιαφέρον και σε διασκεδάζει.

Κάνε μία στάση στο Minoan's World The 9D Experience
Πηγή εικόνας: Minoan’s World The 9D Experience

 

Τέλος, πρέπει να πούμε ότι οι παραλίες των Χανίων δεν πρέπει να παραλειφθούν από τα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στα Χανιά. Από την παραλία των Αγίων Αποστόλων μέχρι και την παραλία Νέας Χώρας, τα Χανιά έχουν επιλογές για τις διακοπές σου αυτό το καλοκαίρι. Εσύ λοιπόν τι από αυτά θα κάνεις φέτος στα Χανιά;

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: