4 παραλίες στον Άγιο Νικόλαο για τις διακοπές του 2023

4 παραλίες στον Άγιο Νικόλαο για τις διακοπές του 2023

Blog Τουρισμός
Πηγή κεντρικής εικόνας: maxmag.gr
Γράφει η Ιωάννα Κ.

 

Και εκεί που κοιτάς για τις ιδανικές διακοπές που θα αποθεώσουν το δικό σου 2023 και θα σου προσφέρουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, βρίσκεσαι σε ένα δίλημμα. Ποια μέρη της Ελλάδας θα μπορούσα να επισκεφτώ φέτος;  Η Κρήτη θα σου έρθει πρώτα πρώτα στο μυαλό. Μετά θα σκεφτείς τα μέρη της Κρήτης: Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος. Μα φυσικά και πρέπει να επισκεφτείς τον Άγιο Νικόλαο. Πάμε να δούμε 4 από τις παραλίες του που θα σου προσφέρουν τη χαλάρωση που χρειάζεσαι στις διακοπές σου.

 

Παραλία Αμμούδι

 

Παραλία Αμμούδι
Πηγή εικόνας: https://www.tripadvisor.com.gr

 

Η παραλία Αμμούδι, η οποία βρίσκεται 1 χλμ. βόρεια του κέντρου του Αγίου Νικολάου, είναι μία παραλία ιδανική για τις οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς τα ρηχά και πεντακάθαρα νερά της την καθιστούν πολύ προσβάσιμη για τους μικρούς μας φίλους. Ταυτόχρονα, εκεί κοντά υπάρχει  μπαρ με μουσική που νοικιάζει τις ξαπλώστρες για όσους έχουν όρεξη να κάνουν ηλιοθεραπεία χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους. Να μην ξεχνάμε ότι για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, στη συγκεκριμένη παραλία προσφέρονται διάφορες επιλογές: σκι στο νερό, γουέικμπορντινκ (wakeboarding), βόλτες με τη βάρκα κ.α.

 

Παραλία Βούλισμα (Ίστρον)

 

Παραλία Βούλισμα (Ίστρον)
Πηγή εικόνας: https://www.tripadvisor.com.gr

 

 

Αυτή η παραλία βρίσκεται 12 χλμ. μακριά από τον Άγιο Νικόλαο και είναι, για πολλούς, η καλύτερη παραλία του νομού του Άγιου Νικολάου. Όχι μόνο κατέχει τόσο καλή φήμη που υπάρχει σε καρτ ποστάλ πολλών τουριστικών μαγαζιών, αλλά οι επισκέπτες τονίζουν το πόσο κρυστάλλινα και όμορφα είναι τα νερά της. Το μόνο αρνητικό που μπορεί να συναντήσει κάποιος είναι τα μεγάλα κύματα όταν έχει βοριάδες. Άλλες παραλίες κοντά στην περιοχή που είναι λιγότερο γνωστές είναι το Καραβοστάσι, ο Άγιος Παντελεήμονας και ο Πηλός.

 

Παραλία Αλμυρός

 

Παραλία Αλμυρός
Πηγή εικόνας: https://www.gtp.gr

 

 

Αν θες να δροσιστείς για τα καλά, η παραλία Αλμυρός είναι μία από τις καλύτερες επιλογές. Επειδή υπάρχει ποτάμι κοντά, τα νερά της είναι κρύα ακόμη και τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου. Όσο πιο δεξιά αποφασίσεις να εγκατασταθείς για το μπάνιο σου, τόσο πιο κρύα θα βρεις τη θάλασσα λόγω του ποταμού. Με βάση τις κριτικές, ο Αλμυρός είναι μία ρηχή παραλία, κατάλληλη για οικογένειες και παιδιά, αν και οι πέτρες καθώς μπαίνεις για τη βουτιά σου είναι αρκετές.

 

Παραλία Κιτροπλατεία

 

Παραλία Κιτροπλατεία
Πηγή εικόνας: https://www.tripadvisor.com.gr

 

Αυτή η παραλία που βρίσκεται μέσα στην πόλη, φημίζεται για την προτίμησή της λόγω της οργάνωσης της παραλίας και των καφετεριών που υπάρχουν τριγύρω που εξυπηρετούν τα άτομα που δεν επιλέγουν ξαπλώστρες. Παρόλο που βρίσκεται μέσα στην πόλη, η ίδια η παραλία είναι πολύ καθαρή με γαλαζοπράσινα νερά. Είτε φυσάει νοτιάς είτε βοριάς, η Κιτροπλατεία είναι μία παραλία απάνεμη στην οποία θα μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

 

Αυτές είναι κάποιες από τις πιο γνωστές παραλίες του Αγίου Νικολάου, αλλά αν είσαι στον νομό και βολτάρεις ψάχνοντας για λίγη ακόμη θέα, μην ξεχάσεις να περάσεις από την Ελούντα, περιοχή όπου θα αντικρίσεις αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία με επιπλέον παραλίες που μπορείς να επισκεφτείς.

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: