Συλλαλητήρια κατά των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων Πέμπτη 18/1

Νέα / Ειδήσεις Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθουν σήμερα Πέμπτη 18/1/2024 κατά της ίδρυσης Μη Κρατικών Πανεπιστημίων.

Πολλές σχολές σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα τελούν υπό κατάληψη εδώ και αρκετές μέρες, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας να φέρει προς ψηφιση αρχές Φεβρουαρίου το νέο Νόμο για την ίδρυση των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων.

Η Ελλάδα κατέχει την πρωτοκαθεδρία στην μη ύπαρξη Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, όντας η μόνο χώρα που απαγορεύει Συνταγματικά την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Άλλη μια αρνητική πρωτιά για τη χώρα μας.

Επιβάλλεται να γίνει κάθαρση στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα με κατάργηση των φοιητικών παρατάξεων που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες τον πανεπιστημιακό χώρο κάνοντας στην κυριολεξία ό,τι θέλουν, αδιαφορώντας για την ποιότητα των σπουδών στα δημόσια πανεπιστήμια, αδιαφορώντας για τις ανύπαρκτες υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές, αδιαφορώντας για την όλο και συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από το κράτος.

Καλό θα ήταν να δούμε καταλήψεις , απεργίες και διαδηλώσεις για τη βελτίωση των συνθηκών και των σπουδών των φοιτητών στα δημόσια ΑΕΙ της χώρας.

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: