Career Sign – Επαγγελματική Συμβουλευτική για όλους

Νέα / Ειδήσεις Συνεντεύξεις
Συνέντευξη στην Αλίκη Διακάκη

Δεν ξέρεις τι θέλεις να κανεις; Η αγορά εργασίας σου φαίνεται χαώδης; Σκέφτεσαι να αλλαξεις καριερα; Χρειάζεσαι βοηθεια με το βιογραφικο σου;

Μιλήσαμε με τους εκπροσώπους της Career Sign μιας οργάνωσης που ασχολείται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό,προσπαθώντας παράλληλα να καταρρίψει στερεότυπα του παρελθόντος, συνεισφέρει ενεργά ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν το δικαίωμα στην εργασία.

Πως γεννήθηκε η Career sign;

Η δημιουργία της Career Sign το 2018 αντικατοπτρίζει την ανάγκη για εξειδικευμένη υποστήριξη στη σταδιοδρομία ατόμων με αναπηρία και άλλων εμποδιζόμενων ομάδων. Η έλλειψη, για παράδειγμα, εξειδικευμένων συμβούλων σταδιοδρομίας με γνώση Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας αποτελούσε ένα κενό στην υποστήριξη κωφών νοηματιστών.

Η Career Sign δημιουργήθηκε για να καλύψει αυτήν την κεντρική ανάγκη, παρέχοντας εξειδικευμένους συμβούλους σταδιοδρομίας με κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία. Οι σύμβουλοι αυτοί διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία σχετικά με τις εμποδιζόμενες ομάδες, καθιστώντας τους ικανούς να κατανοούν και να ανταποκρίνονται στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ατόμου.

Με αυτόν τον τρόπο, η Career Sign συμβάλλει στη διασφάλιση ισότιμων ευκαιριών και υποστήριξης στη σταδιοδρομία για όλους, ανεξάρτητα από τυχόν αναπηρία ή άλλα εμπόδια που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν.

Ποια είναι η αποστολή και ο στόχος της εταιρείας σας όσον αφορά την υποστήριξη ατόμων ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην εύρεση εργασίας;

Η αποστολή της Career Sign είναι να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης στην επαγγελματική ανάπτυξη των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με έμφαση στα άτομα με αναπηρία, αλλά και σε εταιρείες αναφορικά με την ένταξη υποψηφίων με αναπηρία. Οι υπηρεσίες αυτές έχουν ως στόχο την προσωπική ανάπτυξη του ατόμου και την ένταξη του στην αγορά εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο, η Career Sign επιδιώκει την επίτευξη ισότιμων ευκαιριών στην αγορά εργασίας και τη δημιουργία μιας κοινωνίας που σέβεται και υποστηρίζει την ποικιλομορφία και την ένταξη όλων των ατόμων.

Ποιες υπηρεσίες παρέχετε για να βοηθήσετε τους πελάτες σας στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και στην προετοιμασία για συνεντεύξεις;

Η Career Sign είναι ένας οργανισμός που δεν κάνει διακρίσεις. Αυτό σημαίνει πως οι υπηρεσίες της παρέχονται σε ανθρώπους με αναπηρία και σε ανθρώπους χωρίς αναπηρία. Οι υπηρεσίες αυτές μπορεί να είναι επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές, επιλογής μεταπτυχιακού, αλλαγής καριέρας και συγγραφής βιογραφικού & LinkedIn σε ενήλικες. Ενώ, σε ότι αφορά τις εταιρείες προσφέρει σεμινάρια και υποστήριξη επιλογής προσωπικού με αναπηρία, monitoring και team building μετά την πρόσληψη ανθρώπου με αναπηρία, αξιολόγηση προσβασιμότητας και εκπαιδευσης για την δημιουργία προσβάσιμων αγγελιών. Τέλος, η Career Sign παρέχει δωρεάν προσβάσιμες επαγγελματικές περιγραφές και το πρώτο E-book: Καταγραφή Προσβασιμότητας Πανεπιστήμιο Πειραιά – Τμήμα Πληροφορικής.

Πώς προσαρμόζετε τις υπηρεσίες σας για να ανταποκριθείτε στις ξεχωριστές ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες;

Η Career Sign προσαρμόζει τις υπηρεσίες της για να ανταποκριθεί στις ξεχωριστές ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άτομα από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με διάφορους τρόπους:

  • Εξειδικευμένο Προσωπικό: Οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας της Career Sign είναι εκπαιδευμένοι και έχουν εμπειρία στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι επαγγελματίες που παρέχουν τις υπηρεσίες κατανοούν τις ξεχωριστές ανάγκες των ατόμων.
  • Εξατομικευμένη Συμβουλευτική: Οι υπηρεσίες σταδιοδρομίας προσαρμόζονται στις ατομικές ανάγκες κάθε ατόμου. Κατανοώντας τις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε άτομο, προσφέρονται εξατομικευμένες λύσεις και συμβουλές.
  • Εκπαίδευση Κοινωνικού Συνόλου: Παρέχονται εκπαιδευτικά προγράμματα για συμβούλους, αλλά και εταιρείες για μία επιτυχημένη συμβουλευτική διαδικασία και επιτυχημένη πρόσληψη, αντίστοιχα.
  • Προσβάσιμο Υλικό Συμβουλευτικής: Το υλικό που αξιοποιείται στην συμβουλευτική διαδικασία είναι προσβάσιμο ανάλογα με την προσβασιμότητα που απαιτείται από το άτομο.
  • Προσαρμοσμένες Πλατφόρμες και Εργαλεία: Η εταιρεία χρησιμοποιεί προσαρμοσμένες πλατφόρμες και εργαλεία που μπορούν να υποστηρίξουν τις διάφορες ανάγκες των ευπαθών ομάδων. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα ψυχομετρικά εργαλεία υπάρχει ιδιαίτερη διαδικασία καθώς δεν υπάρχουν σταθμισμένα εργαλεία για όλες τις εμποδιζόμενες ομάδες.

 

 

Ποιο είναι το υπόβαθρο των συμβούλων εργασίας που συνεργάζονται με την εταιρεία σας;

Το υπόβαθρο των συμβούλων εργασίας που συνεργάζονται με την Career Sign αντανακλά τη σημασία που δίνει η εταιρεία στην ποιότητα της υπηρεσίας και την εξειδίκευση στον τομέα της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας. Συγκεκριμένα, τα κύρια στοιχεία του υποβάθρου των συμβούλων είναι τα εξής:

  • Εκπαίδευση και Εξειδίκευση: Οι σύμβουλοι έχουν τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι σύμβουλοι διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών.
  • Εργασιακή Εμπειρία: Οι σύμβουλοι έχουν εργασιακή εμπειρία, πράγμα που τους επιτρέπει να κατανοούν πλήρως το εργασιακό περιβάλλον και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
  • Ευαισθησία και Στάση Ζωής: Οι σύμβουλοι διακρίνονται για την ευαισθησία τους στις κοινωνικές διαφορές και τη στάση ζωής τους προς την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό είναι κρίσιμο για την κατανόηση και αντιμετώπιση των ξεχωριστών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων εξασφαλίζει ότι οι σύμβουλοι της Career Sign είναι καλά προετοιμασμένοι, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προκλήσεις όλων των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.

Συνεργάζεστε με εργοδότες και επιχειρήσεις για να δημιουργήσετε ευκαιρίες απασχόλησης για τους πελάτες σας;

Οι βασικές δράσεις που αφορούν εργοδότες περιλαμβάνουν:

  • Ανάλυση Αναγκών Εργοδοτών: Η εταιρεία εξετάζει τις ανάγκες των εργοδοτών και τις ευκαιρίες απασχόλησης στην αγορά. Κατανοεί τις απαιτήσεις τους και προσαρμόζει τις υπηρεσίες της ανάλογα.
  • Προσαρμογή Αγγελιών: Οι συμβούλοι της Career Sign εργάζονται με τους εργοδότες ώστε οι τελευταίοι να μπορέσουν να δημιουργήσουν προσβάσιμες αγγελίες για όλους.
  • Εκπαίδευση Εργοδοτών: Παρέχει εκπαίδευση στους εργοδότες σχετικά με τα οφέλη της απασχόλησης διαφορετικών ομάδων και πώς μπορούν να δημιουργήσουν ενισχυμένα και ποικίλα εργασιακά περιβάλλοντα.
  • Στήριξη στην Ενσωμάτωση: Βοηθά  τους υποψηφίους να ενσωματωθούν αποτελεσματικά στο εργασιακό περιβάλλον ενός εργοδότη και παρέχει συνεχή υποστήριξη και παρακολούθηση ακόμα και μετά την πρόσληψη.

Μέσω αυτών των στρατηγικών, η Career Sign προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου η διαφορετικότητα αξιοποιείται και η ισότητα στην απασχόληση προωθείται.

Πώς προωθεί η εταιρεία σας την καινοτομία και προσαρμόζεται στις εξελίξεις στην αγορά εργασίας προκειμένου να διασφαλίσει την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στους πελάτες;

Η προώθηση της καινοτομίας και η προσαρμογή στις εξελίξεις στην αγορά εργασίας είναι ζωτικές για την επιτυχημένη λειτουργία μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας. Η Career Sign υιοθετεί διάφορες πρακτικές για να εξασφαλίσει τη συνεχή προσαρμογή και την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών στους πελάτες της:

  • Συνεχής Επαγγελματική Εκπαίδευση: Οι σύμβουλοι της εταιρείας παρακολουθούν συνεχώς εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερώνονται για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα της σταδιοδρομίας.
  • Τεχνολογική Καινοτομία: Η εταιρεία χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες, όπως πλατφόρμες διαδικτύου, εργαλεία αξιολόγησης και άλλα ψηφιακά εργαλεία, για να βελτιώσει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της.
  • Έρευνα και Καινοτομία στην Κοινωνία: Συμμετέχει σε έρευνες και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην κοινωνία και την αγορά εργασίας για να προβλέπει και να προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες. Ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει και νέα ψυχομετρικά εργαλεία.
  • Καινοτόμες Υπηρεσίες: Δημιουργεί καινοτόμες υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις αλλαγές στις απαιτήσεις της αγοράς και τις εξειδικευμένες ανάγκες των πελατών της.
  • Συνεργασία με Εταίρους: Συνεργάζεται με άλλους επαγγελματικούς οργανισμούς και ειδικούς του χώρου για την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών.

Με αυτές τις πρακτικές, η Career Sign διασφαλίζει ότι παραμένει ενημερωμένη, καινοτόμα και έτοιμη να προσφέρει υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της επαγγελματικής ανάπτυξης.

 

 

Career Sign
Τηλέφωνο: 211 411 6300
Διεύθυνση: Β. Ουγκώ 15, Μεταξουργείο

www.careersign.gr

e-mail: info@careersign.gr

 

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: