Διευκρίνιση στο esos από το Υπουργείο Παιδείας για το νέο ΔΟΑΤΑΠ

Νέα / Ειδήσεις

Υπουργείο Παιδείας: “Επειδή τα πτυχία εξωτερικού είναι ακριβώς τα ίδια, είτε οι σπουδές έγιναν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ο αποκλεισμός των πτυχιούχων  των Κολλεγίων θα γίνεται με ασφαλιστική δικλίδα” 

 

Στο esos.gr έκανε διευκρινίσεις το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για το ΔΟΑΤΑΠ.

Όπως αναφέρει το esos.gr, θα υπάρχει ρύθμιση στο νέο νομοσχέδιο έτσι ώστε οι απόφοιτοι μέσω κολλεγίων να μη μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, επειδή τα πτυχία εξωτερικού είναι ακριβώς τα ίδια, είτε οι σπουδές έγιναν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ο αποκλεισμός των πτυχιούχων  των Κολλεγίων θα γίνεται με την ακόλουθη “ασφαλιστική δικλίδα” :

  • “Θα  υποχρεώνονται τα ελληνικά Πανεπιστήμια να ζητούν από τα ξένα βεβαίωση για τη χώρα ολοκλήρωσης των σπουδών των συγκεκριμλένων πτυχιούχων”.

Αναμενόμενο. Αλλά η δήλωση που προκαλεί αίσθηση είναι ότι ναι μεν είναι ίδια τα πτυχία αλλά επειδή δε θέλουμε τα κολλέγια αλλά τα έχουμε, πρέπει να τα αποκλείσουμε.

Μία δήλωση εξοργιστική και κατάφορα ρατσιστική. Θα μπορούσε κανείς να κατηγορίσει το Υπουργείο Παιδείας για διάκριση και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θέματα τα οποία δε συνάδουν με τη Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

 

Η καυτή πατάτα των προστίμων

Νίκη Κεραμέως

 

Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από την Υπουργό. Είναι ξεκάθαρο, όσο κι αν την κατηγόρησαν ότι έκανε χατήρια κολλεγιαρχών, ότι δεν επιθυμεί επ’ ουδενί την εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών αλλά ούτε και των νόμων που η ίδια θέσπισε κατά τη θητεία της. Άλλωστε, μη ξεχνάμε ότι, οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί στη Βουλή επί υπουργείας κας. Κεραμέως, δεν ήταν κάτι παραπάνω από εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεση εφαρμογή των οδηγιών. Σε διαφορετική περίπτωση, το Υπουργείο που μόλις είχε αναλάβει θα έπρεπε να έρθει αντιμέτωπο με ένα τεράστιο πρόστιμο. Ακόμη κι αν υπεύθυνη δεν ήταν η νέα ηγεσία.

Η καυτή πατάτα ήταν στα χέρια της. Και κατάφερε να την πετάξει. Έστω πρόσκαιρα… όπως ακριβώς κάνουν όλοι οι Υπουργοί Παιδείας από το 2010 και μετά.

Τελικά κα Κεραμέως, τα πτυχία εξωτερικού είναι ακριβώς τα ίδια, είτε οι σπουδές έγιναν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Έχετε μπερδέψει τον κόσμο.

 

 

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: