5 λόγοι να επισκεφτείς το Ρέθυμνο αυτό το καλοκαίρι!

5 λόγοι να επισκεφτείς το Ρέθυμνο αυτό το καλοκαίρι!

Blog Τουρισμός
Πηγή κεντρικής φώτο: daynight.gr
Γράφει η Ιωάννα Κ.

Θέλεις να πας διακοπές, αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις αυτό το καλοκαίρι;

Βαρέθηκες να μένεις μέσα στο σπίτι και θες να δεις λίγο θάλασσα και να διασκεδάσεις;

Σου δίνουμε 5 λόγους για να γίνει  το Ρέθυμνο ο προορισμός των διακοπών σου αυτό το καλοκαίρι!

Τα αξιοθέατα

Ναι, ναι, ξέρω. Πολύ απλή πρόταση. Σχεδόν κάθε τόπος έχει μερικά αξιοθέατα που αξίζει να δεις. Παρόλα αυτά, πηγαίνοντας σε μερικά από τα αξιοθέατα του Ρεθύμνου, μπορείς να μάθεις και για την ιστορία του τόπου. Ειδικά αν είσαι φανατικός του να επισκέπτεσαι αξιοθέατα σε νέα μέρη, σου δίνεται η δυνατότητα να συναντήσεις νέους ανθρώπους και να αναπτύξεις το δίκτυο σου στις περιοχές που επισκέπτεσαι, όπως και να ακούσεις από τους ίδιους του ντόπιους την ιστορία τους και την εμπειρία τους μένοντας στον τόπο του Ρεθύμνου. Μερικά από τα σημαντικά αξιοθέατα είναι η Φορτέτζα, το Ενετικό Λιμάνι, η πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, όπως και η Μονή Αρκαδίου όπου συνέβη το ολοκαύτωμα της Μονής.

5 λόγοι να επισκεφτείς το Ρέθυμνο αυτό το καλοκαίρι!
Πηγή εικόνας: @mv_droneography στο Instagram

 

Οι παραλίες και η χαλάρωση

Δεν είμαστε όλοι όμως άνθρωποι που τριγυρίζουν από εδώ και από εκεί στις διακοπές τους.

Μερικοί από ‘μας προτιμούν να ξεκουραστούν ακούγοντας μουσική και κάνοντας ηλιοθεραπεία. Ε λοιπόν, αυτό το προσφέρει σίγουρα το Ρέθυμνο!

Είτε έχεις κλείσει διαμονή μέσα στην πόλη και δεν έχεις ατομικό μεταφορικό μέσο να μετακινηθείς, είτε θες να γυρίσεις τα περίχωρα του νομού Ρεθύμνου με το αμάξι σου, παντού υπάρχουν παραλίες για να απολαύσεις τη θάλασσα. Ξεκινώντας από την πόλη, αν περπατήσεις την παραλιακή θα δεις πολλά σημεία που μπορείς να απλώσεις την πετσέτα σου και να βουτήξεις στη θάλασσα. Από την άλλη, αν θες κάτι με λιγότερο κόσμο, υπάρχουν πάντα οι παραλίες του Πλακιά ή του Πρέβελη που σε μερικά σημεία δεν συναντάς κόσμο. Τέλος, μπορείς να επισκεφτείς το Baja Beach Club, το οποίο διαθέτει και μερικές νεροτσουλήθρες που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά.

5 λόγοι να επισκεφτείς το Ρέθυμνο αυτό το καλοκαίρι!
Πηγή εικόνας: @giorgos_x στο Instagram

 

Η νυχτερινή ζωή

Αν εν τέλει τα παιδιά δεν υπάρχουν καν στην εξίσωση και έχεις πάει διακοπές απλά με την παρέα σου, το καλοκαίρι θα έχεις πολλές επιλογές για να βγεις τη νύχτα στο Ρέθυμνο. Φυσικά και όλοι μας θέλουμε να ξεχαστούμε και να εισπνεύσουμε λίγη φύση, ειδικά αν ζούμε σε κάποια μεγαλούπολη. Αλλά θέλουμε επίσης και να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε και να ξεσκάσουμε. Το Ρέθυμνο όχι μόνο τα έχει όλα αυτά, αλλά τα περισσότερα μαγαζιά που είναι ανοιχτά το βράδυ είναι σε κοντινή, συνήθως περπατητή, απόσταση το ένα από το άλλο. Περπατώντας στην παραλιακή, από τη μεριά που είναι συγκεντρωμένες όλες οι καφετέριες, θα ανακαλύψεις ότι έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις τη νυχτερινή ζωή του Ρεθύμνου. Μερικά από τα καλύτερα μέρη, σύμφωνα με το Tripadvisor, είναι το Chaplin’s, το Lux Cafe Rethymno, το Bell’ Ellen Club, κ.α. Μερικά γνωστά μέρη για τους ντόπιους είναι το μαγαζί Fraoules, το Lux που προαναφέρθηκε και το Louvro Club.

5 λόγοι να επισκεφτείς το Ρέθυμνο αυτό το καλοκαίρι!
Πηγή εικόνας: @louvro_the_club στο Instagram

 

 

Η φύση

Στους λάτρεις της φυσικής ομορφιάς και των τοπίων, τα περίχωρα του Ρεθύμνου έχουν μέρη γεμάτα δέντρα και φυτά που, αν τα περπατήσεις λίγο, θα ονειροπολείς πως βρίσκεσαι σε ένα μέρος όπου “και τα μαγικά πλάσματα υπάρχουν”.

Ένας συχνός προορισμός πολλών τουριστών είναι το Κουρταλιώτικο Φαράγγι. Θα το βρεις στο νότιο μέρος του νομού Ρεθύμνης και στα τοιχώματα του φαραγγιού σχηματίζονται αρκετά σπήλαια.

Αν έχεις βρει διαδικτυακά μονοήμερες εκδρομές στη φύση, αξίζει να το δοκιμάσεις. Αν έχεις και ξεναγό, θα μάθεις πολλά πράγματα για το φαράγγι καθώς απολαμβάνεις τα τοπία που βρίσκονται κοντά στο Ρέθυμνο.

Ακόμη, μπορείς να επισκεφτείς το Σπήλαιο Σφενδόνη, 52 χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο, που η επιβλητικότητά του σε κάνει να καταλαβαίνεις τι εστί φύση.

5 λόγοι να επισκεφτείς το Ρέθυμνο αυτό το καλοκαίρι!
Πηγή εικόνας: @johannes_schoen18 στο Instagram

 

 

Η γαστρονομία

Ξέρω ότι ξέρεις. Καλές διακοπές χωρίς καλό φαγητό δεν γίνονται. Η κρητική κουζίνα, όμως, δεν θα σε απογοητεύσει. Στο κέντρο του Ρεθύμνου, κοντά στο παλιό Ενετικό λιμάνι, υπάρχει ένας δρόμος που είναι γεμάτο ταβέρνες με θαλασσινά και ψάρι, αν και, για να λέμε την αλήθεια, οι τιμές είναι αρκετά… “τουριστικές”.

Παρόλα αυτά, αν βρεθείς στα στενάκια της παλιάς πόλης, θα ανακαλύψεις και μέρη που έχουν εξίσου νόστιμο φαγητό και οι τιμές τους δεν είναι τόσο υψηλές. Μη διστάσεις να ρωτήσεις κάποιον ντόπιο ο οποίος σίγουρα θα σε βοηθήσει να κάνεις τη σωστή επιλογή.  Σε πολλές ταβέρνες θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ρακή, και, αν κοιτάξεις τον κατάλογο και τη βρεις, μπορείς να παραγγείλεις επίσης σφακιανή πίτα με μέλι, που είναι αρκετά γνωστή τόσο  στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες.

5 λόγοι να επισκεφτείς το Ρέθυμνο αυτό το καλοκαίρι!
Πηγή εικόνας: @taverna_michalis στο Instagram

 

Αυτά ήταν 5 σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις να προσθέσεις στη λίστα σου όταν αποφασίσεις να έρθεις. Είσαι έτοιμος να επισκεφτείς το όμορφο Ρέθυμνο;

Από τη φύση, τη νυχτερινή ζωή, μέχρι και το φαγητό, όλα είναι αρκετά δελεαστικά για να μην ενδώσεις!

Εν έτει 2023 και να μην έχεις επισκεφτεί το διαμάντι της Κρήτης;

Τι περιμένεις λοιπόν;

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: