Κολλέγιο με 3 στα 3 προπτυχιακά χωρίς αναγνώριση

Κολλέγιο με 3 στα 3 προπτυχιακά χωρίς αναγνώριση

Νέα / Ειδήσεις

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε ένα από τα μεγαλύτερα κολλέγια της χώρας με παραρτήματα σε κάθε μεγάλη πόλη.

Το κολλέγιο προσφέρει προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε τρεις ειδικότητες τα οποία πλέον δε λαμβάνουν κανενός είδους αναγνώριση. Φοιτητές και απόφοιτοι του κολλεγίου έχουν ξεσηκωθεί και απαιτούν να έχουν ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής. Οι εκπροσώποι της διοίκησης προσπαθούν (μάταια μάλλον) να παίξουν το ρόλο του πυροσβέστη με απόλυτη αποτυχία.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η διοίκηση μέσω των εκπροσώπων της, κάλεσε αντιπροσωπεία αποφοίτων να τους εξηγήσει την κατάσταση. Προσπάθεια που έπεσε στο κενό.  Στη συνάντηση αυτή, οι απόφοιτοι παρουσιάστηκαν φανερά εξαγριωμένοι για την κοροϊδία και την αδιαφορία του κολλεγίου απέναντί τους. “Όταν έχεις ξοδέψει χρόνο, κόπο και χρήμα για να αποκτήσεις έναν τίτλο σπουδών, έχεις φυσικά και την απαίτηση να αναγνωρίζεται από το κράτος” αναφέρουν χαρακτηριστικά οι απόφοιτοι.

 

Οι απόφοιτοι απειλούν με μηνύσεις και χρηματικές αποζημιώσεις ενώ οι φοιτητές με στάση πληρωμών.

 

Οι φοιτητές που βρέθηκαν σε αυτή τη συζήτηση ξεσηκώθηκαν και απείλησαν πώς αν δε λυθεί άμεσα το πρόβλημα θα σταματήσουν να καταβάλουν τα δίδακτρα. Στο άκουσμα και μόνο, οι εκπρόσωποι του κολλεγίου μούδιασαν και δύο μέρες αργότερα έτρεξαν να μαζέψουν τα αμάζευτα. Με αστείες δικαιολογίες προσπάθησαν να πείσουν τους φοιτητές ότι οι απόφοιτοι δεν είχαν δίκιο και ότι τα προβλήματά τους θα λυθούν άμεσα με το νέο νομοσχέδιο.

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να ρωτήσουμε το κολλέγιο (αν εμφανιζόταν στα τηλέφωνα), γιατί 2 χρόνια τώρα δε μερίμνυσε ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τις αναγνωρίσεις αυτών των πτυχίων; γιατί συνέχισε να προσφέρει αυτά τα προγράμματα σπουδών, όταν το νομοθετικό πλαίσιο για την αναγνώρισή τους είναι στον αέρα ή πιο σωστά, δεν υπάρχει; γιατί μετά από όλα αυτά, εξακολουθεί και προσφέρει τα συγκερκιμένα προγράμματα σπουδών;

Το Υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί που ήταν για να σταματήσουν αυτά τα προγράμματα ή έστω να τα παγώσουν για ένα διάστημα; Μάλλον στον κόσμο τους όπως συνηθίζουν να είναι όλο αυτό το διάστημα.

Τελικά, τα κολλέγια με το Υπουργείο πότε τα έχουν καλά και τους γίνονται τα χατήρια; όταν αφορά τις επιχειρήσεις μόνο; Καθώς όπως αποδεικνύεται, όταν αφορά φοιτητές και αποφοίτους, το Υπουργείο και τα κολλέγια αδιαφορούν εκκωφαντικά.

 

 

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: