Αναγνωρίσεις δύο ταχυτήτων από το Υπουργείο Παιδείας για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Οι απόφοιτοι κολλεγίων εκτός του νέου νομοσχεδίου

Νέα / Ειδήσεις

Οι απόφοιτοι κολλεγίων εκτός του νέου νομοσχεδίου

 

Έπειτα από έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στο νομοσχέδιο που έρχεται τέλος Μαρτίου δε θα περιλαμβάνεται καμία απολύτως νομοθετική ρύθμιση για τους αποφοίτους ξένων πανεπιστημίων μέσω κολλεγίων.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Εκατοντάδες πτυχιούχοι-επαγγελματίες θα εξακολουθούν να μην έχουν επαγγελματικά δικαιώματα παραμένοντας όμηροι εξαιτίας των κενών στα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα. Άλλωστε η Υπουργός είναι αυτή που εγκρίνει ή απορρίπτει τις προτάσεις για το νομοσχέδιο.

Οι απόφοιτοι των κολλεγίων αναρωτιούνται για ποιον λόγο η Υπουργός δεν λύνει νομοθετικά τα τεράστια προβλήματα που ταλαιπωρούν εκατοντάδες αποφοίτους τα οποία τους έχουν φέρει σε σημείο απόγνωσης επαγγελματικά και οικονομικά, κρατώντας τους δέσμιους ενός παράλογου και παράνομου παραλογισμού ο οποίος οδηγεί χιλιάδες απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο εξωτερικό για σπουδές, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν δεν είχε τη βούληση να επιλύσει τις χρόνιες αντιεπαγγελματικές συνθήκες που επικρατούν με τα επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς φορείς, γενικότερα, όπως οι φυσικοθεραπευτές, το οικονομικό επιμελητήριο, οι λογοθεραπευτές, οι εργοθερπαευτές, θα μπορούσε να μη δώσει άδεια ίδρυσης ή ακόμα και λειτουργίας συγκεκριμένων σχολών και τμημάτων.

Είναι απαράδεκτο πτυχιούχοι νοσηλευτές, μαίες, αρχιτέκτονες, να μην μπορούν να λάβουν αναγνώριση οδηγώντας τους έτσι στην ανεργία και να έχουν στα χέρια τους ένα άχρηστο πτυχίο.

Πώς θα δουλέψουν αυτοί οι άνθρωποι; Πώς θα ζήσουν; Που πρέπει να απευθυνθούν να βρουν το δίκιο τους;

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: