Έρχονται ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά στα ελληνικά ΑΕΙ

Νέα / Ειδήσεις

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κος Αποστόλης Δημητρόπουλος, σύντομα θα είναι διαθέσιμα ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ο κος Δημητρόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα: “Εφόσον πετύχουν και καταφέρουν να προσελκύσουν φοιτητές και να αναπτύξουν  συνεργασίες με πανεπιστήμια άλλων χωρών, θα μπορούμε να μιλήσουμε για άνθιση των σπουδών φιλοσοφίας και των ανθρωπιστικών σπουδών στην Ελλάδα. Έχουμε φυσικά, πολύ δρόμο ακόμα”. Και σημείωσε ότι στο Υπουργείο Παιδείας οι εργασίες είναι εντατικές με κύριο οδηγό και εργαλείο την πλατφόρμα Study in Greece καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο για συνεργασίες ακαδημαϊκές με μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα Τρίτων Χωρών όπως η Κίνα, η Μεγάλη Βρετανία και η Αμερική.

Να επισημάνουμε στον κο Δημητρόπουλο ότι, για να ευοδώσουν αυτές οι συνεργασίες που είναι στις σκέψεις του Υπουργείου Παιδείας, θα πρέπει πρώτα από όλα οι αρμόδιοι του Υπουργείου να προχωρήσουν σε κάθαρση στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Κάθαρση η οποία θα περιλαμβάνει κάθε έννοια αναξιοπιστίας στις διοικήσεις και τους καθηγητές των πανεπιστημίων, κατάργηση των κομματικών παρατάξεων, απαγόρευση εισόδου ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα, ελεγχόμενη είσοδος σε φοιτητές και καθηγητές, ασφαλείς και καθαρές εγκαταστάσεις.

Κύριοι του Υπουργείου, φτιάξτε το σύστημα παιδείας στη χώρα και μετά ανοίγετε φτερά για υπερπτήσεις. Φτιάξτε τη δημόσια εκπαίδευση και μετά ψάψνετε για οικονομικούς managers για τα ΑΕΙ. Φτιάξτε σχολές με επαγγελματικά δικαιώματα και μετά κάνετε συνεργασίες με το εξωτερικό. Διορθώστε, επιτέλους, το χάλι και το χάος που άφησε στο πέρασμά του ο κος Γαβρόγλου το Μάιο του 2019.

Προς το παρόν σας συνιστούμε άμεση προσγείωση.  Οι εγκαταστάσεις των δημόσιων πανεπιστημίων της χώρας, δυστυχώς, δεν είναι για προβολή. Είναι για ντροπή!

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: