Webinar: «Μεγάλα Projects Μηχανικού με Ορίζοντα το 2030»

Webinar: «Μεγάλα Projects Μηχανικού με Ορίζοντα το 2030»

Νέα / Ειδήσεις Σεμινάρια

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 | 19:00 – 21.00

Η Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College Θεσσαλονίκης διοργανώνει Webinar με θέμα: «Μεγάλα Projects Μηχανικού με Ορίζοντα το 2030». Οι ομιλητές θα εστιάσουν σε δύο από τα σημαντικότερα έργα, τα οποία αναμένεται να εκπονηθούν στην πόλη τα επόμενα χρόνια. H εμβληματική ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και του πρωτοποριακού για την Ελλάδα έργου της νέας εναέριας Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης – Flyover.

Οι τρεις βασικές ενότητες και οι ομιλήτες είναι:

  1.  «Πολεοδομική ιστορία της Θεσσαλονίκης – Συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον – Σημαντικά εν εξελίξει έργα», με ομιλητή τον κ. Μανώλη Μπελιμπασάκη, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, Sc Παν. Θεσσαλίας, Τεχνικό Γραφείο Π³, Επιστημονικός Συνεργάτης Υπουργείου Εσωτερικών/ΥΜΑΘ, Μέλος ΔΕ ΤΕΕ/ΤΚΜ.
  2. «Ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης», με ομιλητή τον Δρ. Δημήτρη Κουρκουρίδη- Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεδομίας και Περιφ. Ανάπτυξης, Διδάσκων ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Στέλεχος Γραφείου Έργου Ανάπλασης – Τεχνική Υπηρεσία ΔΕΘ-HELEXPO.
  3. «FlyOver, η εναέρια περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης», με ομιλητή τον κ.Πάρη Μπίλλια-Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ,Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Concept Consulting Engineers, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Στέφανος Γκατζογιάννης, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, Dr.-Ing. Karlsruhe Institute of Technology, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής – Επιστημονικός Συνεργάτης στο Karlsruhe Institute of Technology, Σύμβουλος Δομικός Μηχανικός, Programme Leader των Σχολών Μηχανικών του Mediterranean College Θεσσαλονίκης.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές αναλύοουν τα βασικά βήματα για την εκπόνηση των έργων, τις επαγγελματικές ευκαιρίες για νέους μηχανικούς, τις προκλήσεις, τις καινοτομίες καθώς και την επιρροή στην καθημερινότητα του κατοίκου της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube

Ερωτήσεις προς τους εισηγητές θα μπορούν να γίνουν γραπτώς μέσω της πλατφόρμας του YouTube, στο chat box.

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Λεπτομέριες για την εκδήλωση και δηλώσεις συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: