Κόφτης στα πτυχία μέσω κολλεγίων

Η Κεραμέως δεν απαντάει σε Αναφορές Βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή

Νέα / Ειδήσεις

Σχεδόν δύο μήνες μετά και η Υπουργός Παιδείας κα Ν. Κεραμέως δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρώτη αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Κούβελας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, ο κος Κούβελας κατέθεσε αναφορά στη βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Υγείας λόγο των προβλημάτων που υπάρχουν από τη μη εναρμόνιση και τη μη εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών και της ελληνικής νομοθεσίας. Στην ίδια μοίρα και η αναφορά του έταιρου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κου Καρασμάνη, η οποία έχει απαντηθεί από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης αλλά όχι από τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας.

Τόσο η κα Κεραμέως όσο και ο κος Πλεύρης αδιαφορούν να απαντήσουν και είναι έκθετοι μπροστά στο χάος που έχει δημιουργηθεί. Απόφοιτοι με Πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών χωρίς καμία αναγνώριση, πτυχιούχοι όμηροι της παράνοιας του ΑΤΕΕΝ και των Συλλόγων ΝΠΔΔ.

Από τη μία η Υπουργός Παιδείας έχει αφήσει το ΑΤΕΕΝ να αλωνίζει χωρίς καμία παρέμβαση προς βελτίωση της νομοθεσίας και από την άλλη ο κος Πλεύρης αδυνατεί να ελέγξει και να επιβάλλει τη νομοθεσία σε Συλλόγους ΝΠΔΔ που είναι υπό την εποπτεία του, όπως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) και ο Σύλλογος Εργοθεραπευτών.

Τόσο το ΑΤΕΕΝ όσο και ο ΠΣΦ, παρ’ όλα τα δικαστήρια που έχουν χάσει, σφυρίζουν αδιάφορα και αρνούνται να εφαρμόσουν την ελληνική νομοθεσία. Φυσικά με τις πλάτες και τη στήριξη των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν και πόσα δικαστήρια να χάσουν οι Σύλλογοι ΝΠΔΔ και το Υπουργείο Παιδείας ώστε, επιτέλους, να εφαρμοστεί η ελληνική νομοθεσία και να γίνουν οι τροποποιήσεις που απαιτούνται;

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: