Στήριξη από το Βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κούβελα στους πτυχιούχους μέσω ελληνικών κολλεγίων

Στήριξη από το Βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κούβελα στους πτυχιούχους μέσω ελληνικών κολλεγίων

Νέα / Ειδήσεις

Στήριξη στους αποφοίτους προγραμμάτων σπουδών μέσω δικαιοχρήσης σε ελληνικά κολλέγια δίνει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, κύριος Δημήτρης Κούβελας.

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του στο λογαρριασμό του στο facebook, κατέθεσε αναφορά προς τα συναρμόδια υπουργεία (Παιδείας και Υγείας), με την οποία στηρίζη τα αιτήματα των αποφοίτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και ελληνικών κολλεγίων. Ο κ. Κούβελας συνεχίζει αναφέροντας ότι, “η ορθή εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2005/36/ΕΚ και της Οδηγίας 2013/55/ΕΕ, όπως αυτές ενσωματώθηκαν στην Εθνική μας νομοθεσία, αποσκοπούν να διασφαλίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων καθώς και την ίση πρόσβαση και μεταχείρισηή τους στην αγορά εργασίας. Οι απόφοιτοι αυτοί έχουν ήδη λάβει απόφαση επαγγελματικής ισοδυναμίας ή επαγγελματικών προσόντων από το αρμόδιο Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Είναι δίκαιο συνεπώς, να εφαρμοστεί ο νόμος από τα κατά τόπους επιμελητήρια και επαγγελματικούς συλλόγους και να εγγράψουν στα οικεία μητρώα, τους αποφοίτους Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και Ελληνικών Κολλεγίων, όπως προβλέπεται.”

 

Συνάντηση Δ. Κούβελα με εκπροσώπους του ΣΑΕΠΕΚ

 

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Αποφοίτων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και Ελληνικών Κολλεγίων (ΣΑΕΠΕΚ) με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που βουλευτής κυβερνώντος κόμματος παίρνει ανοιχτά θέση υπέρ των πτυχιούχων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων μέσω προγραμμάτων δικαιόχρησης σε ελληνικά κολλέγια.

 

 

Ο βουλευτής στην αναφορά του προς τα συναρμόδια υπουργεία, επισυνάπτει και την επιστολή που του έστειλε ο ΣΑΕΠΕΚ στην οποία αναλύει τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το άρθρο 125 του κανονισμού της Βουλής, οι Βουλευτές μπορούν εάν το επιθυμούν να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές και ο Υπουργός έχει υπορέωση να απαντήσει εντός 25 ημερών.

 

Αναφορά πριν το νέο νομοσχέδιο

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να περιμένουμε την απάντηση τόσο της Υπουργού Παιδείας κας. Ν. Κεραμέως όσο και του Υπουργού Υγείας κ. Θ. Πλεύρη στην αναφορά.

niki-keramewsΣτήριξη από το Βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κούβελα στους πτυχιούχους μέσω ελληνικών κολλεγίων

 

 

 

 

 

Ειδικά όταν, η αναφορά έρχεται λίγες ημέρες πριν η Υπουργός Παιδείας  καταθέσει προς διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και τον ΔΟΑΤΑΠ.

 

 

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: