webinar με θέμα: «Αρχές της Τεχνολογίας Blockchain και ο Ρόλος της Σήμερα».

Webinar με θέμα: «Αρχές της Τεχνολογίας Blockchain και ο Ρόλος της Σήμερα».

Νέα / Ειδήσεις Σεμινάρια
Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College διοργανώνει webinar με θέμα: «Αρχές της Τεχνολογίας Blockchain και ο Ρόλος της Σήμερα». Ομιλητής στην διαδικτυακή εκδήλωση θα είναι ο κ. Βάιος Μπολγούρας, Αναλυτής Κυβερνοασφάλειας, Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Το Blockchain είναι μια τεχνολογία η οποία άρχισε να διαδίδεται κυρίως μέσω του κρυπτονομίσματος Bitcoin από τις αρχές του 2009. Σε αυτά τα 13 χρόνια που μεσολάβησαν και λόγω της επαναστατικής προοπτικής υλοποίησης συναλλαγών αποκεντρωμένα και χωρίς τον έλεγχο από κάποια κεντρική οντότητα, η τεχνολογία Blockchain μελετήθηκε λεπτομερώς και βρήκε εφαρμογή σε πληθώρα λύσεων. Από τα πιο δημοφιλή παραδείγματα είναι το οικοσύστημα του δικτύου Ethereum, στο οποίο δύναται να γίνει εκτέλεση έξυπνων συμβολαίων, καθώς και αποκεντρωμένα σχήματα οικονομικών επενδύσεων (DeFi).

Οι βασικοί άξονες του webinar περιλαμβάνουν:

  • Τις βασικές αρχές του Blockchain
  • Τα κρυπτονομίσματα
  • Τα αποκεντρωμένα σχήματα οικονομικών επενδύσεων – Decentralized Finance (DeFi)
  • Την τέχνη και τα άυλα αντικείμενα στο Blockchain (NFTs)
  • Τις εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο
Τη διαδικτυακή εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν Φοιτητές και Απόφοιτοι Σχολών Πληροφορικής, Επαγγελματίες στην Πληροφορική / Νέες Τεχνολογίες, αλλά και χρήστες του Internet, που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην Κυβερνοασφάλεια.
Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: