Ποια είναι η θέση των κολλεγίων;

Ποια είναι η θέση των κολλεγίων;

Νέα / Ειδήσεις

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις μη αναγνωρίσεις πτυχίων μέσω συμφωνιών δικαιόχρησης σε κολλέγια είναι πάρα πολλά εδώ και πολλά χρόνια.

Η πλειοψηφία των απορριπτικών αποφάσεων για αναγνώριση τίτλων σπουδών, αφορά πτυχία με προηγούμενη εκπαίδευση και μεταφορά πιστωτικών μονάδων.

Όπως έχουμε πει και σε άλλο άρθρο μας, η μεταφορά πιστωτικών μονάδων είναι μια πάγια τακτική που εφαρμόζεται από τα ξένα πανεπιστήμια. Κάτι που που τα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν.

Και ενώ στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχει αναταραχή και έντονη δυσαρέσκεια από τους αποφοίτους για την  άδικη μεταχείριση, για τα πεταμένα χρήματα που ξοδέψανε σε πτυχία χωρίς αντίκρισμα, τα κολλέγια είναι άφαντα. Δεν παίρνουν καμία θέση. Δεν βγάζουν καμία ανακοίνωση για τα προβλήματα που υπάρχουν. Δε δείχνουν καμία πρόθεση για επίλυση των προβλημάτων. Το αντίθετο μάλιστα. Δείχνουν αδιαφορία. Αυτή η αντιμετώπιση είναι που εξοργίζει ακόμα περισσότερο τους αποφοίτους. Πολλοί εκ των οποίων σκέφτονται να κινηθούν νομικά κατά των κολλεγίων για απάτη.

Φυσικά, οι πιο εξαγριωμένοι είναι οι κάτοχοι τίτλων σπουδών νοσηλευτικής, μαιευτικής και αρχιτεκτονικής. Οι οποίοι βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι και τα χρήματά τους πεταμένα. Ειδικά όσοι αποφοίτησαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2021, έχουν μείνει ξεκρέμαστοι. Με ένα κολλέγιο να διαβεβαιώνει ότι το θέμα θα λυθεί στο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή τέλος Μαρτίου. Αλλά οι πληροφορίες όμως που έχει το i-kollegia.gr είναι άλλες όπως αναφέραμε πριν λίγες ημέρες.

Το i-kollegia.gr προσπάθησε να έρθει σε επαφή με κάποια κολλέγια αλλά δε θέλησαν να σχολιάσουν κάτι για το θέμα και περιμένουν να δουν το τελικό νομοσχέδιο στα τέλη Μαρτίου.

 

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: