Τηλε-εξετάσεις αλλιώς χάνεται το εξάμηνο

Τηλε-εξετάσεις αλλιώς χάνεται το εξάμηνο

Νέα / Ειδήσεις Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Στη σημερινή έκτακτη σύνοδο των πρυτανικών αρχών των πανεπιστημίων θα εξεταστούν οι εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, υπό το φόβο να χαθεί το εξάμηνο, το Υπουργείο Παιδείας έχει προτείνει τη διεξαγωγή των εξετάσεων εξ αποστάσεως. στην έκτακτη σύνοδο θα παρεμβει και ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Το Υπουργείο Παιδείας διαμηνύει ότι οι εξ αποστάσεως εξετάσεις είναι ο μναδικός τρόπος για να μη χαθεί η εξεταστική και κατ’ επέκταση το εξάμηνο.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Κατσής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Η εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας για την ψηφιακή διεξαγωγή των εξετάσεων στις σχολές που είναι σε εξέλιξη καταλήψεις μπορεί να βοηθήσει σημαντικά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μην χαθεί το εξάμηνο”.

Το Yπουργείο Παιδείας τονίζει στην εγκύκλειό του ότι οι εξ αποστάσεως εξετάσεις με ψηφιακά μέσα προβλέπονται ρητά όταν είναι αδύνατη η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του ΑΕΙ για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας. Παράλληλο, ο νόμος προβλέπει ότι την απόφαση θα τη λάβουν οι αρχές των ιδρυμάτων καθώς αυτό επιβάλλει το αυτοδιοίκητο.

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: