Η ταυτότητα σε pdf μέσω Gov.gr Wallet

Η ταυτότητα σε pdf μέσω Gov.gr Wallet

Νέα / Ειδήσεις Τεχνολογία

To Gov.gr Wallet δίνει σύντομα νέες δυνατότητες.

Μέσω της εφαρμογής, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας του Covid-19, θα έχει πλέον ο  πολίτης τη δυνατότητα να εκδώσει αντίγραφο της ψηφιακής του ταυτότητας για προσωπική χρήση.

Με αυτό τον τρόπο, ο πολίτης θα μπορεί να προσκομίσει αντίγραφο της ταυτότητάς του εύκολα και γρήγορα σε όποιον το επιθυμεί, μέσω απλής προώθησης του εγγράφου σε μορφή pdf μέσα από την εφαρμογή.  Όπως αναφέρει το euro2day.gr, η δυνατότητα έκδοσης αντιγράφου ψηφιακής ταυτότητας, για προσωπική χρήση, θα παρέχεται με τις κάτωθι προδιαγραφές:

  • Θα εκδίδεται μόνο εάν ο χρήστης έχει εκ των προτέρων εκδώσει ψηφιακό αντίγραφο Ταυτότητας μέσω της εφαρμογής (δηλ. ψηφιακό έγγραφο με αναγνωριστικό “GOV-WALLET-ID”)
  • Θα έχει ξεχωριστό κωδικό QR για επιβεβαίωση
  • Θα έχει όλα τα πεδία που έχει το ψηφιακό έγγραφο με αναγνωριστικό “GOV-WALLET-PRESENT-ID” (δηλ. το αντίγραφο που χρησιμοποιούν Τράπεζες, Telco, κλπ.)

Για την υλοποίηση του νέου χαρακτηριστικού, έχει επιλεχθεί ως ανάδοχος η εταιρεία Cognity, εταιρεία άλλωστε που ανέπτυξε από το μηδέν την εν λόγω εφαρμογή.

 

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: