Πτυχία μέσω Κολλεγίων & Έλεγχος

Πτυχία μέσω Κολλεγίων & Έλεγχος

Νέα / Ειδήσεις

Και ενώ οι απόφοιτοι μέσω κολλεγίων προσπαθούν να υπερασπιστούν το δίκιο τους, το πτυχίο τους, ότι οι σπουδές που έκαναν έχουν αξία και δεν «πλήρωσαν» το πτυχίο τους (όπως τους κατηγορούν όσοι πλήρωσαν για το δικό τους σε ελληνικό δημόσιο ίδρυμα) έρχεται η βόμβα για χορήγηση πτυχίων από ιδιωτικό κολλέγιο το οποίο συνεργαζόταν με ελβετικό ίδρυμα μη πανεπιστημιακό και μη αναγνωρισμένο.

Σε άρθρο της η εφημερίδα των συντακτών κάνει ευρεία αναφορά στην υπόθεση που βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια, καθώς φοιτητής της Νομικής Σχολής του εν λόγω κολλεγίου, επικοινώνησε με το ΑΤΕΕΝ και ενημερώθηκε ότι το πτυχίο που θα λάμβανε από το Ελβετικό μη Πανεπιστημιακό Ίδρυμα δε θα αναγνωριζόταν στην Ελλάδα.

Ο λόγος ξεκάθαρος. Τα κολλέγια είναι υποχρεωμένα να συνεργάζονται με Πανεπιστημιακά και μόνο ιδρύματα, αναγνωρισμένα στη χώρα τους.

 

Ποιος όμως ελέγχει τις συνεργασίες;

Η απάντηση; Όπως αποδεικνύεται, ΚΑΝΕΙΣ!

Τι κάνουν οι αρμόδιοι φορείς; ΤΙΠΟΤΑ!

 

Πλέον οι φοιτητές, απόφοιτοι, και ενδιαφερόμενοι για προγράμματα μέσω ιδιωτικών κολλεγίων θα έχουν ακόμη ένα άγχος.

Να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν αν όντως τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια είναι αναγνωρισμένα. Αν όντως υπάρχει συνεργασία. Αν όντως πραγματοποιείται έλεγχος από το Υπουργείο Παιδείας.

Και ναι, μπορεί στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα ιδιωτικά κολλέγια να συνεργάζονται με αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα, υπάρχει όμως και αυτό το ένα που θα χαλάσει τη μαγιά.

Και σαν να μην έφτανε μόνο η είδηση, η αρμόδια ένωση στην οποία υπάγεται αυτό το κολλέγιο δεν εμφανίζεται να κάνει μια δήλωση, ένα δελτίο τύπου. Όχι για να διαψεύσει, καθώς είναι αδύνατον να διαψεύσεις δικαστική απόφαση, αλλά να υπερασπιστεί τουλάχιστον τα υπόλοιπα κολλέγια και να στηρίξει τους φοιτητές και τις οικογένειες που χρόνια τώρα τα γιγαντώνουν.

Παρ’ όλα αυτά, το ίδιο το κολλέγιο έστειλε διευκρινίσεις στην Εφημερίδα των Συντακτών προσπαθώντας να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Η ζημιά όμως έχει ήδη γίνει.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν,

⇒ τα κολλέγια που παρέχουν μη αναγνωρισμένα πτυχία, συνεχίζουν και τα παρέχουν; Συνεχίζουν να δίνουν αντίστοιχα πτυχία;

⇒ συνεχίζουν να παίρνουν χρήματα για πτυχία χωρίς αντίκρισμα;

Κι αν ναι, γιατί ο κόσμος πληρώνει για να σπουδάσει και να πάρει πτυχίο σε ειδικότητα που δε θα του αναγνωριστεί και δε θα μπορεί να εργαστεί;

 

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: