Λίμνη Τριχωνίδα - Εύηνος ποταμός Δύο προορισμοί τόσο κοντά

Λίμνη Τριχωνίδα & Εύηνος ποταμός: Δύο προορισμοί τόσο κοντά

Blog

Γράφει η Ζωή-Μαρία Κόρδα 

 

Ήρθε η στιγμή για διακοπές…

Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Το λογικό και σύνηθες είναι οι περισσότεροι από εμάς να επιλέξουμε έναν νησιωτικό προορισμό και ειδικότερα σε ένα από τα πανέμορφα νησιά της χώρας μας με τις καταγάλανες θάλασσες και τα γραφικά σοκάκια.

Εκτός όμως από την επιλογή ενός νησιωτικού προορισμού, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις για τους λάτρεις της φύσης και των βιοτόπων.

Η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας είναι η λίμνη Τριχωνίδα και βρίσκεται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ακόμη, συνδέεται δυτικά με τη λίμνη Λυσιμαχία. Το οικοσύστημα της θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς περιέχει σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας. Συγκεκριμένα, η λίμνη είναι πλούσια σε πτηνά, θηλαστικά και ψάρια. Κάποια από τα είδη αυτά είναι οι κορμοράνοι, γλαρόνια, βουβόκυκνοι, βίδρες, τσακάλια και το ψάρι νανογωβιός, ενδημικό της συγκεκριμένης λίμνης. Από την άλλη πλευρά, περιμετρικά της λιμνής υπάρχουν πλατάνια, ελιές, λεύκες, κυπαρίσσια, εσπεριδοειδή και πλήθος άλλων δέντρων.

Οι ντόπιοι επιχειρηματίες προσπαθούν να προσελκύσουν όλο και περισσότερους τουρίστες κάθε χρόνο ανοίγοντας περιμετρικά της λίμνης παραδοσιακές ταβέρνες με φαγητό, μαγαζιά διασκέδασης ή μαγαζιά ενοικίασης εξοπλισμού για αθλήματα μέσα στη λίμνη(π.χ. κανό κα) . Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί το φεστιβάλ μουσικής με την ονομασία Lake Party όπου προσελκύει πλήθος ανθρώπων, αλλά κυρίως νεολαίας.

Λίμνη Τριχωνίδα - Εύηνος ποταμός Δύο προορισμοί τόσο κοντά

Στον ίδιο νομό μπορεί να συναντήσει κανείς ένα από τα ομορφότερα ποτάμια, τον Εύηνο ποταμό.  Στα νερά του αφθονούν τα ψάρια του γλυκού νε­ρού, πέστροφες, χέλια, δρομίτσες, οι βάτραχοι, τα νερόφιδα και συνεχίζει να εμφανίζεται το σπάνιο θηλαστικό, η βίδρα. Ο Εύηνος είναι ιδανικός για αθλητικές δραστηριότητες, όπως το κανό-καγιάκ και το ράφτινγκ. Στην περιοχή της Γέφυρας Μπανιά έχουν δημιουργηθεί σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι επισκέπτες της περιοχής του Ευήνου ασχολούνται επίσης με την πεζοπορία, την ορειβασία, το ποδήλατο βουνού και την ιππασία.

Συνεπώς για τους λάτρεις της φύσης, τα δύο αυτά μέρη είναι υπέροχα για συναρπαστικές διακοπές και όχι μόνο. Το παραδοσιακό φαγητό, τα αρχαία μνημεία της περιοχής, ο θρησκευτικός πλούτος και οι σχετικά κοντινές αποστάσεις σε γύρω πόλεις(Αγρίνιο, Ιωάννινα, Μεσολόγγι, Λευκάδα, Αστακός, Μύτικας) καθιστούν τους παραπάνω προοορισμούς ιδανικούς για όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμη και το καλοκαίρι.

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: