Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Γνωμοδοτήσεις του 2015 & 2016 γίνονται αποδεκτές το 2022

Νέα / Ειδήσεις

Με εγκύκλιό του, στις 29 Απριλίου 2022, το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τις αρμόδιες Υπηρεσίες ότι γίνονται αποδεκτές από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη καθώς και από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 276/2015 και 34/2016.

Όπως αποδεικνύεται περίτρανα, τα πράγματα στην Ελλάδα για να αλλάξουν πρέπει να περάσουν πολλές γενιές. Γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το 2015 και το 2016 έγιναν αποδεκτές από τους αρμόδιους Υπουργούς 7 χρόνια (!!!) μετά. Τόσο χρόνια οι γνωμοδοτήσεις ήταν παρατημένες στα συρτάρια των Υπουργών και κανείς δεν έβαζε την υπογραφή του για την αποδοχή τους.

Φυσικά, κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει, δημόσια, ταχθεί ενάντια στα πτυχία μέσω προγραμμάτων δικαιόχρησης. Συνεπώς, δε θα διευκόλυνε σε καμία περίπτωση τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη δημοσίων υπαλλήλων κατόχων τέτοιων πτυχίων. Παρ’ όλα αυτά, στις προκηρύξεις επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα πτυχία με αναγνώριση ΣΑΕΠ συμμετείχαν κανονικά μέχρι το Μάιο του 2019. Από την άλλη, η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είχε δείξει εξ’ αρχής μια διαφορετική στάση και στήριξη σε αυτά τα προγράμματα. Με τους νόμους για επαναφορά της επαγγελματικής ισοδυναμίας και την αποδοχή των αναγνωρίσεων ΣΑΕΠ/ΑΤΕΕΝ στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ, φάνηκε ότι κάτι θα αλλάξει. Κάτι θα βελτιωθεί. Οι κάτοχοι αυτών των πτυχίων πίστεψαν ότι θα καταφέρουν επιτέλους να ανταμοιφθεί ο κόπος τους. Όμως, καμία επιπλέον ρύθμιση για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι τώρα.

Έπρεπε να φτάσουμε λίγο πριν τις εκλογές ώστε οι γνωμοδοτήσεις να γίνουν αποδεκτές;

Άραγε, θα ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι; Θα πληρωθούν αναδρομικά έως και 7 έτη οι κάτοχοι τίτλων σπουδών με αναγνώριση ΣΑΕΠ/ΑΤΕΕΝ;

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: