Πτυχία στον πάγο

Αναγνωρίστηκε το Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Νέα / Ειδήσεις

Δεκτός, πλέον, ο Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην Ειδική Αγωγή που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το University of East London. Η τροπολογία εκδόθηκε σε ΦΕΚ και έχει ισχύ από τις 4 Απριλίου 2022. Κατ’ επέκταση, ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών θα είναι αποδεκτός στο επόμενο άνοιγμα πινάκων και ταυτόχρονα, η τροπολογία δίνει το πράσινο φως στη ρύθμιση μισθολογικών θεμάτων για τους ήδη διορισμένους εκπαιδευτικούς στους οποίους οι περιφερειακές διευθύνσεις δεν αναγνώριζαν.

Το i-kollegia.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και Ελληνικών Κολλεγίων (ΣΑΕΠΕΚ) κ. Βασίλη Τσιοπανά, ο οποίος δήλωσε σχετικά:  «Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως θα αποκαταστήσει την αδικία κατά των κατόχων των συγκεκριμένων τίτλων. Οι κάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών βρέθηκαν εκτός πινάκων καθώς επίσης οι κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις δεν αναγνώριζαν μισθολογικά το συγκεκριμένο τίτλο με αποτέλεσμα οι κάτοχοι να κινούνται νομικά κατά παντός υπευθύνου λόγω της μη τήρησης της νομοθεσίας και των επαγγελματικών διακρίσεων που υφίστανται.»  

Ο κ. Νεκτάριος Κορδής, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, μίλησε στο tvxs.gr και σχολίασε:

«Μέχρι τώρα, οι συνάφειες αυτές αφορούσαν άλλους κλάδους όπως οι μηχανικοί. Τώρα η υπουργός ανοίγει την κερκόπορτα και στην Εκπαίδευση, διευκολύνοντας το κάθε κολέγιο που θέλει να αυξήσει την πελατεία του προσφέροντας στους αποφοίτους του τη δυνατότητα εργασίας στα σχολεία» λέει ο Ν. Κορδής προσθέτοντας «Το επόμενο βήμα θα είναι να προσλαμβάνονται φιλόλογοι και μαθηματικοί από τα κολέγια!»

Όπως αναφέρεται στο άρθρο του tvxs.gr, ο κ. Κορδής επανέλαβε ότι για τους εκπαιδευτικούς η ισοτιμία μεταξύ Κολλεγίων και ΑΕΙ είναι casus belli καθώς παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος. Ποια ακριβώς παράγραφος του άρθρου 16 παραβιάζεται, αναρωτιώνται οι κάτοχοι των μεταπτυχιακών ειδικής αγωγής.

Ο κ. Κορδής επιπλέον αναφέρει ότι: «… Τώρα το υπουργείο κάνει σαφές ότι υπάρχουν μαθητές και σπουδαστές δύο ταχυτήτων. Εκείνοι που περνούν τη βάσανο της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για να μπουν στα ελληνικά πανεπιστήμια μέσω πανελληνίων και οι άλλοι που απλώς έχουν τα χρήματα να μπουν στο κολέγιο και να έχουν μετά ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους». 

Απαντώντας στον κ. Κορδή, ο κ. Τσιοπανάς αναφέρει: «Γνωρίζει, άραγε, ο κ. Κορδής ότι ο Μεταπτυχιακός τίτλος της Ειδικής Αγωγής που προσφέρουν τα Δημόσια ΑΕΙ είναι επι πληρωμή; Γνωρίζει, άραγε, ο κ. Κορδής ότι η πλειοψηφία των κατόχων του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αφορά φοιτητές οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το βασικό τους πτυχίο σε ελληνικό ΑΕΙ και λόγω της δυσκολίας, ως προς την προσβασιμότητα, της μεγάλης ζήτησης, αλλά και του μεγάλου κόστους το οποίο φτάνει ακόμα και στις 7.500€ σε κάποια από τα ελληνικά ΑΕΙ που το προσφέρουν, επέλεξαν να σπουδάσουν το αντικείμενο της επιλογής τους σε παράρτημα ευρωπαϊκού πανεπιστημίου στην Ελλάδα; Άρα, για ποια ανισότητα μιλάει;»

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρουν δημόσια ΑΕΙ σύμφωνα με τον έγκριτο ιστότοπο eduguide.gr

ΕΚΠΑ: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Διάρκεια: 4 εξάμηνα

Δίδακτρα: 2400 ευρώ

Εισαγωγή: Με επιλογή – Φάκελος υποψηφιότητας και συνέντευξη

ΕΚΠΑ: Ειδική Αγωγή

Διάρκεια: 4 Εξάμηνα

Δίδακτρα: 3600 ευρώ

Εισαγωγή: Με επιλογή – Φάκελος υποψηφιότητας και συνέντευξη. Προβλέπονται εξετάσεις για όσους δεν έχουν πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ειδική Αγωγή

Διάρκεια: 4 εξάμηνα

Δίδακτρα: 4000 ευρώ

Εισαγωγή: Εξετάσεις και συνέντευξη επιλογής

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία

Διάρκεια: 4 εξάμηνα

Δίδακτρα: 7500 ευρώ

Εισαγωγή: Εξετάσεις και συνέντευξη επιλογής

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: