Ανασχηματισμός Κυβέρνησης: Υπουργός Εργασίας η Δόμνα Μιχαηλίδου – Νέα Υφυπουργός Παιδείας η Ιωάννα Λυτρίβη

Ανασχηματισμός Κυβέρνησης: Υπουργός Εργασίας η Δόμνα Μιχαηλίδου – Νέα Υφυπουργός Παιδείας η Ιωάννα Λυτρίβη

Νέα / Ειδήσεις
Γράφει η Νικόλ Φιλιπποπούλου

Η Ιωάννα Λυτρίβη ορίστηκε ως η νέα Υφυπουργός Παιδείας, μετά τον εσωτερικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ η προκάτοχός της, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέλαβε τη θέση της Υπουργού Εργασίας.

Νέα Υφυπουργός Παιδείας η Ιωάννα Λυτρίβη

Η νέα υφυπουργός, θα αναλάβει τον τομέα της Επαγγελματικής Κατάρτισης στο υπουργείο Παιδείας, ενώ τη θέση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέλαβε η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή, θέση την οποία κατείχε προηγουμένως επί Νίκης Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν:

«Υπουργός Εργασίας, αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, που έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα».

Υπενθυμίζουμε πως η κα. Λιτρίβη, εκτός από επιστημονική υπεύθυνη σε δημόσιες δομές δια βίου μάθησης, που είχε εργαστεί το διάστημα 2009-2011, έχει υπηρετήσει και τη θέση επιστημονικής συμβούλου στη Βουλή των Ελλήνων και στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Επικρατείας, καθώς και τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

 

Βιογραφικά Στοιχεία κι Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Αρκαδία, 22 Αυγούστου 1982.

Οικογενειακή Κατάσταση: Άγαμη.

Επάγγελμα: Πολιτική Επιστήμων, PhD.

Σπουδές:

  • Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διδακτορικός τίτλος Πολιτικής Επιστήμης με ειδίκευση στις Πολιτικές δια βίου Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης.
  • Πανεπιστήμιο Κρήτης: Μεταπτυχιακός τίτλος Πολιτικής Επιστήμης.
  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.
  • Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά.

Κοινοβουλευτική πορεία:

Στις 21 Μαΐου 2023 εκλέγεται Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά κι επανεκλέγεται στις 25 Ιουνίου 2023, διατελώντας χρέη ως Γραμματέας της διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ταυτόχρονα, αποτελεί μέλος της Υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων και της Υποεπιτροπής για τα Θέματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Άλλες επαγγελματικές πληροφορίες:

  • Εργάστηκε ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), κατά την τετραετία 2019-2023.
  • Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κατάρτισης της ΕΕ (European Training Foundation) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Συμβουλευτική Ομάδα της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF Advisory Group).
  • Διδάσκει Μεθοδολογία Κοινωνικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Κύπρου.
  • Έχει εργαστεί ως Επιστημονική Σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων και στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Επικρατείας (2011- 2019).
  • Έχει εργαστεί ως Επιστημονική Υπεύθυνη σε δημόσιες δομές δια βίου μάθησης (2009- 2011).

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: