4 μέρη της Ρόδου που μάλλον δεν γνωρίζεις

4 μέρη της Ρόδου που μάλλον δεν γνωρίζεις

Blog Τουρισμός
Πηγή κεντρικής εικόνας: https://rare-gallery.com/xfsearch/alt/Rodos/
Γράφει η Ιωάννα Κ.

 

Ταξιδεύοντας τα νησιά της Ελλάδας, είναι πολύ εύκολο κάποιος να παραλείψει όμορφα τοπία απλά επειδή δεν τα είχε ακούσει ξανά. Η Ρόδος, γνωστή και ως νησί των ιπποτών, είναι από εκείνα τα μέρη που έχει μερικά κρυφά διαμάντια που αξίζει να δεις στις διακοπές σου.

Η παραλία του Μαύρου Κάβου

Αν πας στη Ρόδο για τις καλοκαιρινές διακοπές σου αλλά έχεις βαρεθεί να επισκέπτεσαι πολυπληθείς παραλίες, η παραλία του Μαύρου Κάβου είναι η ιδανική σου επιλογή. Επειδή είναι αρκετά απομακρυσμένη παραλία, είναι ένα αρκετά ήσυχο μέρος για να κάνεις το μπάνιο σου και να περάσεις τη μέρα σου σε αυτή την αμμώδη παραλία. Το μόνο αρνητικό είναι ότι για να φτάσεις εκεί, προηγούνται κάποια χιλιόμετρα χωματόδρομου.

 

Η παραλία του Μαύρου Κάβου
Πηγή εικόνας: @rhodes_destination στο Instagram

Grande Blue

Αυτή η περιοχή έχει λάβει το όνομά της από το γνωστό εστιατόριο Grande Blue που υπάρχει εκεί. Αν βάλεις στο GPS Grande Blue και αποφασίσεις να επισκεφτείς το μέρος, θα αντικρίσεις μία μικρή παραλία που είναι ιδανική για την τέλεια φωτογραφία του Instagram. Τα σκαλιά που οδηγούν στο εστιατόριο, είναι εξαιρετικό σημείο για να σταματήσεις και να αποθανατίσεις στο μυαλό σου αλλά και στην κάμερα του κινητού σου το όμορφο αυτό τοπίο. Φυσικά, αν αποφασίσεις να πας στο Grande Blue, μη φύγεις χωρίς να ρίξεις και μία βουτιά στη θάλασσα.

Grande Blue
Πηγή εικόνας: @rhodes.rodos στο Instagram

 

Φράγμα Απολακκιάς

Το Φράγμα Απολακκιάς είναι ένας υδροβιότοπος που έχει χαρακτηριστεί και ως προστατευόμενη περιοχή. Εκεί μπορείς να απολαύσεις το τοπίο στον περίπατό σου, να καθίσεις στο καφέ της περιοχής και γενικότερα να ανακαλύψεις ένα συνδυασμό ηρεμίας και φύσης που δεν είναι εύκολο να βρεις στο πασίγνωστο νησί της Ρόδου. Αν είσαι από τα άτομα που ψάχνουν απεγνωσμένα λίγη ησυχία μέσα στο χάος του τουρισμού το καλοκαίρι, το φράγμα Απολακκιάς είναι η ιδανική επιλογή.

 

Φράγμα Απολακκιάς
Πηγή εικόνας: @stefkar7 στο Instagram

 

Η κόκκινη άμμος

Η κόκκινη άμμος είναι μία παραλία της Ρόδου που είναι γνωστή για την ομορφιά της και πολύς κόσμος επιλέγει να την επισκεφτεί παρόλο που είναι δυσπρόσιτη. Ταυτόχρονα, πολλές κρουαζιέρες σταματάνε σε αυτή την παραλία, οπότε αν δεν έχεις όρεξη να περάσεις από τον χωματόδρομο που προηγείται, μπορείς να ψάξεις για κάποια κρουαζιέρα που κάνει στάση στην ήσυχη αυτή παραλία.

Η κόκκινη άμμος
Πηγή εικόνας: @trekkinghellas_rhodes στο Instagram

 

 

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: