Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Σεμινάριο AI – οι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης σε επίπεδο επιχειρήσεων

Νέα / Ειδήσεις Σεμινάρια

Το σεμινάριο εισήγαγε τους φοιτητές από τα Τμήματα Πληροφορικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων στον τρόπο που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Συμβαδίζοντας με τους ρυθμούς εξέλιξης της τεχνολογίας και μετάβασης στα νέα δεδομένα και τη σύγχρονες τεχνολογίες, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε εξειδικευμένο σεμινάριο με θέμα:

“Using Artificial Intelligence and High-Performance Computing to Upscale Business Value”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφορικής του Campus Πειραιά, με στόχο την εξοικείωση των φοιτητών με την τεχνητή νοημοσύνη. Ο καλεσμένος ομιλητής Dr. Nikos Bakas, Senior Data Scientist, GRNET, παρουσίασε το θεωρητικό υπόβαθρο της τεχνητής νοημοσύνης και μίλησε στους φοιτητες για τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της σε επίπεδο ανάπτυξης μιας επιχείρησης.

Η επιμόρφωση μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων από επιτυχημένους επαγγελματίες αποτελεί σταθερά για κάθε πρόγραμμα σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Μέσα από καλές πρακτικές και σχετικά παραδείγματα, εξήγησε πώς η τεχνητή νοημοσύνη, και οι σχετικές και προσβάσιμες σε όλους πλέον εφαρμογές της, όπως το chat gpt, μπορούν να συμβάλουν στην οργάνωση των εργασιών μιας επιχείρησης, τη βελτίωση των υπηρεσιών της και του αντίκτυπου που έχει στην αγορά, την αύξηση των ποσοστών απόδοσης και, τελικά, του κέρδους της. Τη διάλεξη προλόγισε ο Dean της Σχολής Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Δρ. Δημήτρης Σκλαβούνος.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν φοιτητές Πληροφορικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, αλλά και φοιτητές άλλων προγραμμάτων σπουδών με ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο θέμα, οι οποίοι, με τις στοχευμένες ερωτήσεις τους, έδωσαν επιπλέον προεκτάσεις στο θέμα της διάλεξης.

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: