Το University of Essex τριπλασιάζει τους φοιτητές του μέσω του Aegean College

Το University of Essex τριπλασιάζει τους φοιτητές του μέσω του Aegean College

Χωρίς κατηγορία

Όλο και περισσότεροι φοιτητές φαίνεται να επιλέγουν τις σπουδές στο εξωτερικό με τη Μεγάλη Βρετανία να είναι No1 στις προτίμησεις.

Από όλους τους παρόχους της Μεγάλης Βρετανίας με τουλάχιστον 100 φοιτητές, τη μεγαλύτερη άνοδο σε αριθμό φοιτητών σε σχέση με το προηγούμενο έτος σημείωσε το University of Essex, που υπερτριπλασίασε τις εγγραφές του σε ετήσια βάση από 315 σε 1.085.

Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στην έναρξη της συνεργασίας του με το Aegean Omiros College στην Ελλάδα.

Στροφή προς το TNE

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία Ανώτατης Εκπαίδευσης, όλο και περισσότεροι φοιτητές φαίνεται να προτιμούν σπουδές στο εξωτερικό σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο η πλειονότητα αυτών είναι εγγεγραμμένοι σε μόλις δώδεκα από αυτά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η παροχή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε τρίτες χώρες (Transnational Education-TNE) διεξάγεται μέσω απομακρυσμένης μάθησης, τοπικών συμπράξεων με πιστοποίηση προγραμμάτων, συμβάσεις δικαιόχρησης ή κοινών και διπλών πτυχίων ή φυσικής παρουσίας ενός βρετανικού ιδρύματος σε άλλη χώρα.

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Ανώτατης Εκπαίδευσης δείχνουν ότι 532.460 φοιτητές ήταν εγγεγραμμένοι σε βρετανικά ιδρύματα το 2021-22 μέσω του TNE, μια αύξηση της τάξης του 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και περίπου 100.000 περισσότεροι από ό,τι το 2019-20.

Από αυτούς, το 25% σπούδασε μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ακόμα 25% σε έναν συνεργαζόμενο ίδρυμα στο εξωτερικό και μόλις το 7% σε κάποιο πανεπιστημιακό παράρτημα.

Το υπόλοιπο 42% επέλεξε κάποιο πρόγραμμα σπουδών μέσω TNE.

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: