Απανωτές ήττες για το Υπουργείο Παιδείας

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Νέα / Ειδήσεις

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται από χθες Κυριακή 29/5/2022, το νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση και τον εκσυγχρονισμού του ΔΟΑΤΑΠ. Το σχέδιο νόμου που δημοσιεύτηκε αποτελείται από 345 άρθρα, η πλειοψηφία των οποίων αφορά τις αλλαγές στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και κάποια την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σημαντικό κομμάτι του νέου νομοσχεδίου, οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και της διαδικασίας αναγνώρισης πτυχίων αλλοδαπών πανεπιστημίων από το ΔΟΑΤΑΠ.

Όπως ήδη είχε προαναγγείλει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Ν. Κεραμέως, στο νέο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία ρύθμιση που να αφορά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν εδώ και χρόνια οι κάτοχοι τίτλων σπουδών αλλοδαπών πανεπιστημίων έπειτα από σπουδές σε ελληνικά κολλέγια. Το Υπουργείο Παιδείας πετάει, για μία ακόμη φορά, το μπαλάκι στην επόμενη ηγεσία η οποία θα πρέπει να αποφασίσει για την ακαδημαϊκή αναγνώριση των συγκεκριμένων τίτλων σπουδών καθώς επίσης να λύσει και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Το νομοσχέδιο θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως την Κυριακή 12 Ιουνίου, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αφήσουν τα σχόλιά τους με σκοπό την αποδοχή τους από το Υπουργείο Παιδείας και τις αντίστοιχες τροποποίησεις πριν έρθει για ψήφιση στη Βουλή.

Δείτε το “ΜΕΡΟΣ Β΄ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ (άρθρα 286-305)” του νομοσχεδίου και τα αντίστοιχα σχόλια.

 

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: