Ο ιστότοπος news24/7 έφερε στην επιφάνεια τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση με δίδακτρα και τον παραλογισμό των συγγραμμάτων του προηγούμενου αιώνα.
Θεματικές ενότητες από 500 ευρώ και συγράμματα από το πάλαι ποτέ 1999. Προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών από 7.500 ευρώ. Μαθήματα εξ’ αποστάσεως και μόνο, μείωση του αριθμού διδασκόντων και των αμοιβών τους και ένας πρόεδρος ιδρύματος που υποστηρίζει την επιβολή διδάκτρων στις σπουδές, καθώς όπως ανέφερε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο economia.gr «το αποδεδειγμένα πετυχημένο οικονομοτεχνικό μοντέλο που εφαρμόζεται στο ΕΑΠ σήμερα, πρέπει πολύ σύντομα να υιοθετηθεί και να εφαρμόζεται από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας».
Το Ίδρυμά μας ανήκει στα μεγάλα δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας
Ορθή και η ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Λακασά την οποία τεχνηέντως απέφυγε να απαντήσει ο πρόεδρος του ΕΑΠ για το αν το ΕΑΠ αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα με ιδιοκτήτη το Δημόσιο.
Το όραμά μας είναι ένα Δημόσιο, Ανοικτό, Σύγχρονο, Εξωστρεφές Πανεπιστήμιο που διασφαλίζει το αγαθό της Παιδείας και προάγει την Καινοτομία, την Έρευνα και την Αριστεία, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα
Αυτές είναι δύο εκφράσεις από το μήνυμα του Προέδρου του ΕΑΠ. Πώς άραγε θεωρείται δημόσιο Πανεπιστήμιο ένα ίδρυμα το οποίο προφέρει προγράμματα σπουδών με δίδακτρα; Πώς ανήκει στα μεγάλα δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας όταν τα δημόσια Πανεπιστήμια δεν έχουν δίδακτρα;
Που ακριβώς είναι ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης όταν δεν έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες;
Αυτό δεν αναρρωτιούνται όλοι οι αριστερόφρονες;
Σε τι διαφέρει τελικά από τις σπουδές σε ένα ιδιωτικό ελληνικό κολλέγιο που προσφέρει προγράμματα σπουδών ξένων πανεπιστημίων; Μόνο στο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Κρυμμένο πίσω από τον τίτλο ΝΠΔΔ εισπράττει δίδακτρα για παρακολούθηση προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Ένα, ουσιαστικά, καθαρά ιδιωτικό πανεπιστήμιο για την ίδρυση και τη λειτουργία του οποίου καμία φοιτητική κοινότητα δεν επαναστάτησε. Καμία πολιτική αριστερίζουσα παράταξη δεν κατέβηκε στους δρόμους. Αντίθετα, πολέμησαν και πολεμούν τα ιδιωτικά κολλέγια τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν αποδίδουν τίτλους σπουδών. Τα οποία απλά αποτελούν παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων.