Πτυχία στον πάγο

Πτυχία στον πάγο

Νέα / Ειδήσεις

Το προσεχές διάστημα αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας για την Ανώτατη εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ταυτόχρονα και την τελευταία ευκαιρία για τους πτυχιούχους μέσω κολλεγίων ώστε να δοθεί λύση στα χρόνια προβλήματά τους.

Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές οι οποίοι εκτιμούν πως θα πραγματοποιηθούν  πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους αποφοίτους κολλεγίων καθώς για ακόμη μία φορά βλέπουν να μην δίνεται και από αυτή την κυβέρνηση ουσιαστική λύση στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε πολλές ειδικότητες ακόμα.

Φοιτητές, απόφοιτοι και κολλέγια έχουν βομβαρδίσει το Υπουργείο Παιδείας με επιστολές με σκοπό να συμπεριληφθούν στο νέο νομοσχέδιο κάτι που ρητά έχει αποκλείσει η Υπουργός. Αν όντως η Υπουργός Παιδείας επιμείνει σε αυτή της την απόφαση, τότε πολλοί κάτοχοι τίτλων σπουδών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον ορισμό νέας κυβέρνησης και νέου Υπουργού Παιδείας με την ελπίδα να δώσει λύση η νέα ηγεσία.

Όμως, παρόλο που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει αποκλείσει οποιαδήποτε νέα ρύθμιση για θέματα πτυχιούχων μέσω κολλεγίων, υπάρχουν ψίθυροι πως αμέσως μετά τη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου θα έρθουν προς ψήφιση στη βουλή οι κατάλληλες τροπολογίες που θα λύνουν τα προβλήματα στο σύνολό τους.

Εν αναμονή των εξελίξεων.

Αν σας άρεσε κοινοποιήστε το: